- les bloggen nå - ny og bedre - mer innhold -

fredag, oktober 17, 2008

Dagsavisen - Web 1.5

Dagsavisen vil vente litt før de oppgraderer til web 2.0. De har skjønt at de må la brukere kommentere kronikkene og kommentarene de publiserer. Da har man inkludert brukere og produktet (tekst/meninger) er i stadig utvikling. Da kan alle delta, og avisen kan bli en arena for debatt. Men avisa vil starte litt forsikt, så de prøver seg på en web 1.5-variant.

Jeg leste nemlig Eva Kristin Hansens "Told you So!" der hun argumenterer sterkt for at sterke velferdsstater er det eneste saliggjørende, og at markedskrefter har liten verdi når det gjelder det hun kaller "de store utfordringene". Jeg tenkte det kunne være på sin plass å minne henne på at det er ei grøft på begge sider. - så jeg skrev en kort kommentar. Da får jeg straks følgende svar fra nettsiden:

Takk for din kommentar
Det kan ta opptil 24 timer før innlegget er publisert.


Er det mulig?!
Hvem er det som kommer til å lese det da?
Hvordan får vi da en debatt og samtale rundt det?
Hvilken verdi er det egentlig Dagsavisen gir mine meninger? Vil ikke dagsavisen at jeg skal lese avisa og delta i debatter der? Jeg føler virkelig at jeg har kasta bort tida min på å kommentere der (rent bortsett fra at jeg fikk ideen til dette blogginnlegget). Om de fortsetter sånn så kommer de garantert til å trenge enda mer pressestøtte i årene som kommer. Alternativt (mitt forslag) så kan de stenge butikken.

Avsluttningsvis -til de som er spesielt interessert, og har lest hennes innlegg, og er interessert i min kommentar - dere trenger ikke vente 24 timer:
" Selv om sterke velferdsstater kanskje løfter oss ut av den grøfta vi er havna i nå, så er det en grøft på den andre siden av veien også vettu. Derfor: Ja takk, begge deler - avvmålt velferdsstat og avmålt bruk av markedskrefter."

oppdatert: Det er vel ingen nyhet akkurat, men dagsavisen flommer jo over av folk som peker på den motsatte grøfta som løsninger på dagens problemer.
...og jammen har de ikke fått med kommentaren min (ser jeg glemte å skrive inn navn, men likevel...) på "Told You So!" - heldigvis langt under 24 timer. Det skal de tross alt ha, kanskje vi kan kalle det for web 1.75.

oppdatert II: Siden jeg er så opptatt av at nettaviser bør bli bedre, så tillot jeg meg å kommentere på akkurat det inne hos dagsavisen (til Ivar A. Iversens innlegg):
...og enda en ting, helt frikoblet fra saken som diskuteres her. Hva med å lenke til blogger og annet som lenker til dere?

Blir dere en bedre eller dårligere avis om dere gjør det?
...og hva med å la artikkelforfatter svare kommentarer? -Vil ikke det heve nivået på debattene og kvaliteten på innleggene ytterligere?
Dere kan få en lenke til en omtale av dere helt gratis av meg her:
http://carlchristiangrondahl.blogspot.com/2008/10/dagsavisen-web-15.html

Et siste spørsmål: Er det slik at dere fjerner kommentarer på gamle innlegg? (jeg kom tilfeldigvis over "Hulk knuse blogg" av Reidar Spigseth fra i sommer - og finner ingen kommentarer der, men mener å huske at jeg med flere kommenterte...)

Dere trenger jo ikke å svare, men jeg håper i hvertfall - for deres del, at noen i redaksjonen leser dette, og tenker over det... (Jeg er vel heller ikke den eneste som tar opp slike spørsmål for tiden...)

Ingen kommentarer: