- les bloggen nå - ny og bedre - mer innhold -

lørdag, mars 17, 2007

Røyk- og telefonfri avdeling for ammende lesper

Amming på cafeer er igjen i søkelyset og tema for opphetet debatt. Både MSM og bloggere synes opptatt av problemene det fører med seg.

Dette er en interessant, viktig og kompleks problemstilling. Jeg tror det er viktig at alle parter viser evne til anerkjennelse, toleranse og respekt for behov og preferanser som avviker fra de en selv måtte ha. Alle har vi lik rett til å ferdes og oppholde oss hvor vi måtte ønske. Nødvendig diskresjon, takt og tone bør utvises, uavhengig om man foretrekker eller støtes av pupp, truse eller smekk.
Videre vil jeg minne om de omstridte fenomener røking og telefonering. Utskjelt og bejublet. Også disse gjøremål kan være enten til sjenanse eller glede for store deler av befolkningen. Også her er det viktig å gi plass og vise toleranse og respekt for alle.

Jeg vil derfor benytte anledningen til å fremme et forslag om at vi tillatter noen små endringer i den utlrastrenge anti-røykeloven, og gjør følgende lovtekst gjeldende for alle skjenkesteder, restauranter, kantiner, skoler, offentlige arbeidsplasser og andre åpne og lukkede rom der folk ferdes offentlig:

Et hvert serveringssted, lokale, offentlig rom, samlingsplass eller sted der to eller flere treffes skal inndeles i likeverdig store arealer på følgende avdelinger: 1) Amming, røyking og telefonering tillatt; 2) Amming og røking tillatt, telefonering forbudt; 3) amming og telefonering tillatt, røyking forbudt; 4) Røyking og telefonering tillatt, amming forbudt; 5) amming tillatt, røyking og telefonering forbudt; 6) telefonering tillatt, amming og røyking forbudt 7) røking tillatt, amming og telefonering forbudt, 8) amming, røyking og telefonering forbudt.

Når det gjelder for puber og nattklubber foreslår jeg prøveordninger med innføring av en tilleggsvariabel for legning. Verdiene hetro-, homo-, lesbe-, bi- og multifil legges til. Slik vil enhver klubb ha 40 ulike soner der alle legninger og preferanser får sin rettmessige plass. På denne måten vil ingen lenger måtte være redd for å sjenere eller sjeneres av andre.

I respekten, toleransens, medmenneskelig- og rettferdighetens navn mener jeg at dette må innføres snarest. Med den regjeringa vi har nå burde det gå både greit og raskt. Ønsket om mer statlig kontroll må jo kunne brukes på én fornuftig måte.

Ingen kommentarer: