- les bloggen nå - ny og bedre - mer innhold -

torsdag, august 16, 2007

500,- Gis bort!

Hørte på radioen forrige dagen referat fra første valgduell mellom Stoltenberg og Jensen i forbindelse med lokalvalget i september. Siv poengterte blant annet at Frp ikke har sittet i regjering (formodentlig som et svar til Arbeiderpartiet og Jens på at de ikke kan være så sikre på hvordan Frps politikk kan virke i praksis som de synes å være). Joda, greit poeng, men her skal du få et bedre et Siv (selv om også jeg kan styre min begeistring for Frps ideer og påfunn):
Hva med på neste møte (du har altså muligheten allerede i kveld) svare: "Nei, men så har vi heller ikke et stortingsvalg foran oss, men et lokavalg, så nå skal du heller få debattere med en som har greie på forholdene her i ...!" Presenter så førstelistekandidat fra det stedet debatten holdes, og la vedkommende overta for deg. (alternativt, presentere en av deres ordførere som har erfaring med å styre en kommune.) Ta så vedkommendes plass i salen, og nyt fortsettelsen av debatten.

Dersom noen gjorde noe sånt, kunne vi fått virkelig lokalvalgkamp. Og et slikt stunt ville vært helt på linje med Frps folkelige tradisjon, som når Hagen begynte å se inn i kamerat og snakket direkte til folket heller enn til sin debattmotstander. Vi ville også fått sett en statsminister som garantert ble mer satt ut enn av et spørsmål om intim leppekontakt.
Faktisk synes jeg et sånt stunt vil være så morsomt (samt et skritt i riktig rettning når det gjelder lokalvalgkamp) at dersom en av våre toppolitikere, på direkten, på riksdekkende TV tørr å erstatte seg selv med sin lokale representant er jeg villig til å gi vedkommendes parti hundre, nei femhundre kroner i direkte partistøtte!

Ingen kommentarer: