- les bloggen nå - ny og bedre - mer innhold -

mandag, oktober 22, 2007

Ja Takk til Nei Takk

Kenneth Prøitz fra Grønn Hverdag har startet kampanjen Neitakk.no der han tar til orde for at uadressert reklame bør bli ulovlig med mindre man aktivt har bedt om å få det. Slik håper han å reduser unødvendig informasjonsflyt, unødvendig arbeid, og unødvendig forurensning av miljø, tid og omgivelser. Dersom du syns dette er en god idé, skriv under her og spre ordet om kampanjen på en passende måte.

"Underskriftene vil bli overlevert til barne- og likestillingsminister Manuela Ramin-Osmundsen, sammen med et krav om at de som ønsker reklame i postkassa må si ”ja takk”, mens alle andre slipper å få."

At en ordning som foreslått muligens vil føre til enda flere avisinnstikk ol er selvsagt en mulig konsekvens, som på mange måter bare flytter problemet. Men i så fall får vi enda flere grunner til å la være å kjøpe aviser.

Neitakk.no oppfordrer også til å spre budskapet og sende mail om kampanjen videre til sine venner og kjente. Selv velger jeg kun å blogge om dette, men ikke sende mail til noen, fordi jeg ikke liker massesendte mailer, da de er et problem av relativt lik art.

For meg er hovedpoenget at folk i større grad selv må få velge hva de vil motta av informasjon.

Oppdatert:
Reserver deg også mot telefonkatalogen "ditt distrikt" her og den vanlige telefonkatalogen her.
Alle disse tre handlingene er enkle, raske, problemløse, og vil spare deg for unødvendige mailer og post i fremtiden.

Ingen kommentarer: