- les bloggen nå - ny og bedre - mer innhold -

torsdag, juni 05, 2008

Våler Arbeiderparti

Våler Arbeiderparti har de siste uker blitt utfordret av Glåmdalen på det avisen mener er rasistiske holdninger hos ordføreren. Lokallaget reagerte på måter som viser at de har problemer med yttringsfriheten også. Ganske utrolig.

Sissel Vedal oppsummerer de siste ukers feider mellom min gamle lokalavis og lokallaget av AP på en glimrende måte. Men når man leser dagens avis blir det riktig så morsomt. Ledelsen i Våler AP kan ikke ha skjønt mye av hva dette dreier seg om. Man skulle tro at de tok noe selvkritikk nå som de har opphevet boikotten; Men neida.

Viktig er at AP-lokallaget "gjennom boikotten har fått gjennomslag og nasjonal oppmerksomhet rundt problemet med at UDI overkjører kommunene" og at de "får hjelp av sentrale aktører til å jobbe for å redusere UDIs leieavtale på Haslemoen fra 10 til tre år."
...jeg som trodde de kun hadde fått nasjonal oppmerksomhet for sine brune holdninger og manglende forståelse (les: respekt) for ytringsfriheten. -Så feil kan jeg (vi?) ta.
Partileder Bjørn Riseng fortsetter med å ta en Valla: "– Hvis noen har oppfattet oss som rasister, så beklager vi det." og "Våler Ap er et såpass stort parti at det er umulig å holde 100 prosent oversikt over alle medlemmene." Vel saken var vel den at Glåmdalen (mfl) oppfattet AP-ordfører Kjell Konterud som rasistisk i sine uttalelser. Det blir bare tragikomisk når partilederen påstår å ha så liten oversikt i lokalpartiet at han ikke forstår hvem og hva Rolf Nordberg i Glåmdalen omtalte. Intervjuet avsluttes med at Riseng og Konterud uttrykker sin skuffelse over lokalavisas opptreden, men ønsker et godt samarbeid, så lenge avisa ikke har noen synspunkter på hvordan de bør gjøre ting i Våler!
-Fantastisk!
:D
Jeg tror Rolf Nordberg fortsatt har rett: Våler-ordføreren er politisk død!

2 kommentarer:

Sissel sa...

"men ønsker et godt samarbeid, så lenge avisa ikke har noen synspunkter på hvordan de bør gjøre ting i Våler!"

Det er nesten så man ikke tror det man leser/hører.

Måtte Glåmdalen få mange nye abonnenter og Våler Ap tilsvarende mange utmeldinger.

Carl Christian sa...

enig, når ordføreren ikke oppfatter en lokalavis som en rettmessig del av demokratiet så er det på tide å skifte parti.
"– Glåmdalen må la oss kjøre de demokratiske prosessene som må til i vår egen kommune, sier Konterud."