- les bloggen nå - ny og bedre - mer innhold -

søndag, november 05, 2006

Odd: I natt jag drömde något som jag aldrig drömt förut...

Drømmen min var kanskje ikke like romantisk som Cornelis Vreeswijks sang om at ”det var fred på jord och alla krig var slut”, men det var heller ikke langt unna. (Mine drømmer er gjerne lange og usammenhengende, så vær tålmodige, det tar litt tid før vi er ved poenget i historien her.)
Det hele startet med at min mor var på besøk, og vi, altså mamma, Eva, Frida Olette og jeg skulle på tur i skogen. Det var sommer, og jeg hadde hatt pappaperm i ca en måned. I dag skulle jeg derimot starte å jobbe litt igjen. Etter avtale med Odd, lederen for Sommerkvarteret, skulle jeg hjelpe til i barene og rundt på huset den siste sommermåneden, før jeg fortsatte med farskapspermisjonen.
Da vi kom frem til kvarteret, oppdaget jeg at jeg ikke hadde noe andre sko en crispi turstøvlene mine. Siden jeg opplagt ikke kunne jobbe i de store støvlene, tok jeg de likesågodt av meg og gikk heller barbeint. Jeg så tilfeldigvis Odd stå oppe i vinduet ved tårnet. Jeg gikk derfor på villaen for å høre med ham hva jeg skulle gjøre, og hvor jeg skulle begynne. (Det må nevnes at villaen og kvarteret var annerledes i min drøm. Det var blant annet en større hage rundt, og bedre avstand mellom de to husene enn i virkeligheten. Videre var tårnet et stort kontor, med store vinduer og terrasser. Om du tenker deg en moderne suite bygd inn i et eldre herskapelig hotell er du ganske nærme.)
Vel, da jeg kom frem til villaen stod døren åpen, det skal den ikke gjøre, og jeg husker jeg tenkte: ”Dette var da rart, og uheldig, vil de virkelig ha allslags folk rennende inn og ut av kontorbygningen sin? ...jaja...” I trappa opp etasjene i villaen var det flust av spiker, glasskår og andre skarpe smågjenstander (omtrent slik det alltid var der i min tid – det er sikkert bedre nå...) Dette var jo ikke akkurat videre praktisk, siden jeg gikk barbeint, men jeg kom meg nå opp.
Vel fremme i tårnet møtte jeg Odd med en kamerat. Han var en som jeg hadde sett rundt omkring på kvarteret og universitetet tidligere, men aldri sammen men venner eller kjente av meg. Så vi hilste. Odd hadde helt glemt av at det var i dag jeg skulle begynne å jobbe, men han kunne være med meg ned på huste om litt, så skulle han finne noe jeg kunne gjøre. Mens jeg ventet kom et større følge ubudne tyske turister innom, for å titte på det flotte gamle huset, det fine kontoret og den fantastiske utsikten fra balkongen. ”Jaja.. sånn går det når de ikke låser døra” tenkte jeg, ”de har jo ingenting her å gjøre, også så flaut med alle spikrene, glasskårene og det andre i trappa... jaja.” Tyskerne kom seg etter hvert ut igjen, og i det Odd gjorde seg klar til å stikke ned på huset, så skulle kameraten dra. Jeg fornemmet en noe underlig avskjedsvegring hos Odds kamerat. Det var akkurat som han ville ha sagt noe uten min innblanding. Jeg trakk meg naturligvis litt unna, stod i vinduet, og så utover, slik at han og Odd kunne få snakke uforstyrret. Men jeg merket det jo, det var ikke noe usagt som var saken. Snarere var det noe ugjort. Ut av øyekroken kunne jeg ikke la være å legge merke til at kompisen bøyde seg svakt mot Odd for et kyss, noe Odd nølende besvarte, som i: ”..Neeeei.., det er andre her... ...okay, ja vel da...”, før han gjengjelte med iver.
”Så Odd er homofil, ja, det var jo overraskende, hyggelig også så romantisk da” var det siste jeg husker jeg tenkte i drømmen, før Frida Olette vekket meg med romsteringen sin.


” På gatorna drog folk omkring,
och drog från krog till krog,
och alla drack varandra till
och dansade och log."

5 kommentarer:

Odd sa...

Ja...hva skal man si? Tror jeg lander på noe som helt klart ikke er homofobt, men samtidig gjør det klart at jeg er heterofil.

Deplori sa...

En liten tolkning;
Du føler at det har oppstått avstand mellom deg og din venn.
Du føler eller er redd for at han skal prioritere deg bort, velge andre mennesker eller andre ting fremfor deg. Han prøver å hindre deg i et nært vennskap, frykter du.
Han er bedre enn deg, er du redd for og du blir mindre og mindre viktig for ham.

Hehe,... bra skrevet, CC og
forresten takk for hyggelig hilsen hos meg!

Viele liebe grüsse,
Deplori


Nenne dich nicht arm, weil deine Träume nicht in Erfüllung gegangen sind; wirklich arm ist nur, wer nie geträumt hat.

(Marie von Ebner-Eschenbach)

Carl Christian sa...

odd: Det er rart hva man kan drømme. Man overrasker stadig seg selv. Jeg skjønner at det må være noe uvanlig å komme på jobb mandag morgen å få lese at man har fremstått som homofil i løpet av helgen... Men jeg var ikke akkurat redd for at du kom til å ta det ille opp nei.
deplori: ....ja.... Ja, jo, din beskrivelse kunne kanskje vært en naturlig måte å tolke drømmen min på. Likevel, jeg heller til å tro at drømmer sjelden kan tolkes. Snarere tror jeg at de er et sammensurium av ting man har opplevd og tanker man tenker på.
Denne drømmen tror jeg er en blanding av blant annet følgende forhold: Odd og jeg jobbet sammen på kvarteret i ulike stillinger for noen år siden. Odd styrte også med Sommerkvarteret en sommer og mange år før det var jeg selv deltidshjelp på sommerkvarteret. De siste årene har jeg hatt noe midlertidige jobber, akkurat nå har jeg pappaperm, og ellers leser jeg mye jernbanespor for tiden.
Slik sett gir drømmene våre sannsynligvis ikke hjelp til økt forståelse av oss selv i særlig grad. Derimot vil surrealismen i dem kunne bidra til å hjelpe oss med nye perspektiver, øke vår fantasi og kreativitet, og kanskje slik bidra til at vi kommer på nye løsninger på problemer og utfordringer privat eller på jobb. Og slik sett kan drømmer til en viss grad også bidra til at vi forstår oss selv bedre. Hvordan jeg skal bruke denne drømmen til noe er jeg derimot usikker på.
Men takk for hyggelig hilsen, og fortsett det gode arbeidet på bloggen din. Jeg ble umiddelbart fan.

mama sa...

oi. drømmer er alltid spennende. jeg hadde aldrig turt å legge ut mine drømmer i en blogg der det går an å kommentere....
jeg kan jo ikke la være. dette er for spennende. 1. regel for drømmer er: den pleier å gjelde den man forteller den til! (hvem var den første som fikk høre den?) nr.2: den følelsen du våkner til etter drømmen er avgjørende for betydningen. du avslutter innlegget med "... och alla drack varanda till och dansada och log." Altså et ønske om et happy end. og det kan du trenge!
for i denne drømmen var det masse glasskår, og dette er farlige og føtter er skjøre greier. og så var det en trapp. jeg så selvfølgelig for meg den trappa som vistes øverst i bloggen din og som din datter utfordrer daglig og samtidig deg! det ser ut som at trapper er sentralt i livet ditt for tiden!
Og så står det å lese i drømmeboka som min veninne Jorun forærte oss for noen år siden (kan være at den er utgått på dato): "drømmekysset er ikke noe seksuelt drømmemotiv. hensikten med kysset er riktignok å opprette nær kontakt med et annet menneske. men munnen er jo også et taleorgan. derfor uttrykker kysset først og fremst et ønske om kommunikasjon".
ja, nå kan du spinne videre på tolkningen!
hilsen
mama

Charlotte sa...

I kraft av å være jentekjærsten til homofile Odd i drømmen, har jeg bare en ting å si: Dette var faktisk hysterisk morsomt og ikke så fryktelig far fetched som man skulle tro, Carl Christian. Du skulle bare visst hvor truffet Odd sannsynligvis følte seg da han leste innlegget ditt. Jeg insinuerer ikke at Odd ikke er heterofil, men man kan da være homo på enkelte områder... Aiaiai, så festlig.

Forøvrig må det nevnes at din datter har verdens deiligste bollekinn.